הכוח המרפא של התנועה: הדרך שלכם לחוסן וליציאה ממשבר. מירב דיין
דף הבית » חדשות בשרון » הכוח המרפא של התנועה: הדרך שלכם לחוסן וליציאה ממשבר. מירב דיין
ביקרו בכתבה: 1,980
מהי הדרך לחוסן ויציאה ממשבר. מירב דיין בכתבה חדשה
משברים בחיים הם בלתי נפרדים מהמסע שלנו, אבל הבעיה הגדולה שלפעמים אנשים לא יודעים איך להתמודד איתם בקלות וביעילות.
פעילות גופנית יכולה להיות הכלי שבעזרתו ניתן לצאת ממצבי משבר ולשפר את מצב הרוח. ישנם מחקרים רבים אשר בדקו את ההשפעה של פעילות גופנית על הפחתת דיכאון ותחושה של יציאה ממשבר, והם תומכים בטענה זו. הנה דוגמאות לכמה מחקרים בתחום:
- מחקר מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג’לס (2020): חקר את ההשפעה של התנועה הפיזית על ההערכה העצמית ורמות של דיכאון וחרדה. המחקר מצא שפעילות גופנית תקופתית יכולה לשפר את ההערכה העצמית ולהפחית רמות של דיכאון וחרדה.
- מחקר מאוניברסיטת פנסילבניה (2017) : חקר את הקשר בין פעילות גופנית והפחתת דיכאון. הוא מצא כי פרקי זמן קבועים של פעילות גופנית, יכולים להיות יעילים בהפחתת רמות דיכאון ובשיפור מצב הרוח.
- מחקר מאוניברסיטת סטאנפורד (2019) : חקר את הקשר בין תנועה פיזית ותחושה של יציאה מהמשבר אישי. הוא מצא שפעילות גופנית תקופתית יכולה להיות חשובה ליציאה ממצבי משבר, יותר מאשר טיפול פסיכולוגי בלבד.
הנה 6 דרכים איך פעילות גופנית יכולה לעזור ליציאה ממצבי משבר:
- משחררת אנדורפינים: פעילות גופנית מעוררת שחרור של אנדורפינים, שהם כימיקלים טבעיים במוח הפועלים כמחזקי מצב רוח. אנדורפינים אלו יכולים לעזור לשפר את מצב הרוח ולספק תחושות של אושר ורווחה.
- מפחיתה מתח: פעילות גופנית מסייעת בהפחתת רמות של הורמוני לחץ, ומעלה את ייצור הסרוטונין, שהוא מוליך עצבי הקשור לתחושות של רוגע ונינוחות.
- משפרת את ההערכה העצמית: פעילות גופנית סדירה יכולה לשפר את ההערכה העצמית והביטחון העצמי שלכם. השגת מטרות, ראיית התקדמות והרגשה חזקה, יכולים לתרום לדימוי חיובי ולתחושת הישג, ולעזור לכם להתמודד עם רגשות שליליים.
- מספקת הסחת דעת: פעילות גופנית משמשת הסחת דעת בריאה ממחשבות ורגשות שליליים.
- מקדמת אינטראקציה חברתית: השתייכות לקבוצת ספורט כלשהי, מספקת הזדמנויות לאינטראקציה חברתית ולחיבור עם אנשים, דבר אשר תורם לרווחה הנפשית. בנוסף, שיתוף פעולה עם אנשים נוספים שחולקים תחומי עניין דומים לשלכם, יכולים לעזור לכם להשתחרר מבדידות.
- משפרת את השינה: שינה טובה היא כמובן בסיס לחיים טובים, ותורמת לבריאות נפשית טובה יותר. פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור לווסת את דפוסי השינה שלכם, ולשפר את איכות השינה.
כאמור, עיסוק בפעילות גופנית זו דרך מצוינת להתמודד עם משבר ולשפר את הרווחה הכללית, כי לאחר פעילות גופנית אנחנו גאים בעצמנו וחשים סיפוק רב מעצם ביצועה. וזה לכשעצמו מעניק לנו, ולו לרגע, הרגשה נפלאה.
הנה כמה סוגי פעילויות שכדאי לכם לשקול לעשות:
- הליכה או ריצה – צאו להליכה מהירה או ריצה בחוץ. זה יכול לעזור לנקות את הראש, להפחית מתח ולשחרר אנדורפינים.
- יוגה או מדיטציה – יוגה משלבת תנועה גופנית, תשומת לב ושליטה בנשימה, ולכן היא עוזרת במציאת שלווה פנימית, מפחיתה חרדה וכמובן, משפרת את הגמישות. מצאו מרחב שקט ונסו לעשות יוגה או מדיטציה.
- ריקוד – שימו קצת מוזיקה, רקדו והשתחררו. ריקוד הוא לא רק פעילות גופנית, אלא גם דרך להעלות את מצב הרוח, להשתחרר ולהפיג מתחים.
- ספורט קבוצתי – עיסוק בספורט קבוצתי כמו כדורסל, כדורגל או כדורעף יכול להיות דרך מצוינת להסיח את הדעת מהמשבר, להתחבר לאחרים ולשחרר רגשות עצורים.
- טיולים רגליים או טיולים בטבע – לבילוי בטבע יכולה להיות השפעה מרגיעה על הנפש והגוף. מצאו מסלול הליכה או פארק קרוב, ותיהנו מהיופי שיש בחוץ.
- שיעורי אומנויות לחימה או הגנה עצמית – השתתפות בשיעורי אומנויות לחימה או הגנה עצמית, יכולה לעזור לכם לתעל את הרגשות שלכם, לפתח משמעת עצמית, לבנות ביטחון עצמי ולשפר את הכושר הגופני. זוהי דרך רבת עוצמה להחזיר את השליטה בזמן משבר.
- שחייה – שחייה היא פעילות גופנית מצוינת שתורמת לתחושת רוגע והפגת מתחים. התנועה הקצבית של השחייה יכולה להיות מרגיעה ולעזור בהפחתת מתח.
- רכיבה על אופניים – רכיבה על אופניים לא רק משפרת את בריאות הלב וכלי הדם, אלא גם מאפשרת לכם לחקור אזורים חדשים וליהנות מהנוף.
- טניס – טניס הוא ספורט הדורש מיקוד, זריזות וחוסן נפשי. משחק טניס יכול לעזור לכם לתעל את הרגשות, ולשפר את הרווחה הפיזית והנפשית שלכם.
תנו כבוד לגוף
זכרו, ההיבט החשוב ביותר הוא להקשיב לגוף שלכם, למצוא פעילות שאתם נהנים ממנה, ותרגילים שמתאימים לרמת הכושר שלכם ולצרכים הספציפיים שלכם.
לחצו לשיתוף: