מרכז פסיכוסוציאלי עבור נערות ונערי הפנימייה בכפר הנוער ויצו הדסים
דף הבית » חדשות בשרון » מרכז פסיכוסוציאלי עבור נערות ונערי הפנימייה בכפר הנוער ויצו הדסים
ביקרו בכתבה: 3,157
ויצו השיקה את ‘בית הויס ההיסטורי על שם פרופ’ תיאודור הויס, הנשיא הראשון של מערב גרמניה, כמרכז פסיכוסוציאלי עבור נערות ונערי כפר הנוער ויצו הדסים
ויצו השיקה השבוע את פתיחתו מחדש של ‘בית הויס’ ההיסטורי, הקרוי על שם פרופ’ תיאודור הויס הנשיא הראשון של מערב גרמניה, שיהווה מרכז פסיכוסוציאלי עבור נערות ונערי הפנימייה בכפר הנוער ויצו הדסים. המרכז החדש מהווה חלק מהגשמת חזון גדול ומרגש להקמת קמפוס בית הויס בכפר הנוער שיכלול גם יחידות אומנה לנערות מתבגרות הנמצאות במצוקה קשה ומרכז חירום לילדים בסיכון גבוה.
בית הויס הוקם בהרצליה בשנות ה 60. הוא נרכש עבור ויצו על ידי ארגון צדקה שהוקם על ידי הגב’ אלי הויס-קנאפ, רעייתו של נשיא מערב גרמניה לשעבר, פרופ’ תיאודור הויס. הבית בחסותה של פדרציית ויצו גרמניה תפקד כבית הבראה לנשים ובפרט לאמהות, במלחמת יום הכיפורים שימש מקום אירוח והחלמה לחיילים פצועים, ובהמשך שימש מרכז לסיוע למשפחות המתמודדות עם בעיות משפחתיות קשות באמצעות טיפול קבוצתי ופרטני. במהלך השנים היתה לבית הויס חשיבות מכרעת באירוח משפחות מהמלחמות השונות והמבצעים הצבאיים שפקדו את ישראל. בתקופת מגפת הקורונה בית הויס שימש כמקלט חירום לנשים נפגעות אלימות במשפחה. על ציר הזמן בית הויס מילא משימות לאומיות מגוונות, לפי צורכי השעה וכעת הוא עבר למשכנו החדש, לייעודו החדש – כמרכז טיפולי לבנות ובני הנוער בהדסים.
לרגל אירוע ההשקה החגיגי והמרגש הגיעה לארץ משלחת של כ 30 נשות ויצו מהפדרציה הגרמנית בראשות נשיאת ויצו גרמניה הגב’ ניקול פקטור, כמו כן לקחו חלק באירוע שגריר גרמניה בישראל מר סטפן רודיגר סייברט, סגן נשיא הקהילה היהודית בגרמניה וחבר מועצת המנהלים של הקהילה היהודית בקלן מר אברהם לרר, נשיאת כבוד של ויצו העולמית הגב’ טובה בן דב, נשיאת ויצו העולמית הגב’ ענת וידור, יו”ר ויצו עולמית הגב’ אניטה פרידמן, חברות הועד המנהל, חברות וחברי הנהלת ויצו ומנהל כפר הנוער ויצו הדסים מר אלי בצלאל שאירח אם הבאים והנחה את הטקס המרגש.
גב’ אניטה פרידמן, יו”ר ויצו העולמית ציינה בטקס כי שלושה סמלים מתכנסים היום לאירוע אחד מרגש שכורך אותם ביחד – הראשון הוא בית הויס מוסד מפואר וספינת הדגל של ויצו גרמניה, השני ויצו הדסים שהוא סמל ציוני ונכס של מורשת לאומית, והשלישי הוא פרופ’ תיאודור הויס שהיווה סמל לצמיחה מחדש מתוך התהום וקבלת אחריות במעשים. סמלים האלה חוברים יחדיו גם לימי המלחמה עמה אנו מתמודדים היום ולציטוט של יצחק רבין בעת השבעתו לראשונה לראש ממשלת ישראל בדיוק היום לפני חמישים שנה: “ביטחון הוא איננו רק הטנק, המטוס וספינת הטילים. ביטחון הוא קודם כל האדם. החינוך של האדם, הבית שלו, הרחוב והשכונה שלו, החברה שבה צמח. וביטחון הוא גם התקווה של האדם.”
גב’ ענת וידור, נשיאת ויצו העולמית אמרה בהתרגשות כי אחת המצוות הגדולות שהעניק העם היהודי לאנושות מגיעה מהתלמוד “כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו”. זהו אחד מהיסודות עליהם מושתתת הציונית – בניית חברת מופת המבוססת על צדק חברתי ושוויון. ויצו כתנועת נשים בינלאומית ציונית נוסדה על ערכים אלה והמקום הזה שאנחנו חונכים היום הוא הוכחה לכך. המרכז החדש על שם פרופ’ הויס ישרת את הצרכים הרגשיים והטיפוליים של מאות הנערות והנערים החיים בקהילת כפר נוער ויצו הדסים, כעת ובעשורים הבאים. לאחר אירועי ה-7 באוקטובר, מרכז זה נחוץ אפילו יותר מתמיד מאחר ואחד האתגרים הגדולים של החודשים והשנים הבאות הוא החזרת תחושת הביטחון והאמונה של הצעירים הישראלים בעתיד וחיזוק חוסנם.
גב’ ניקול פקטור, נשיאת ויצו גרמניה ציינה כי המעמד היום מסב לנו גאווה גדולה. המורשת והחזון של פרופ’ הויס שהביאו להקמת בית הויס בשנות ה 60 כדי לסייע לאימהות ולאחר מכן התרחב למרכז טיפול משפחתי. בית הויס שימש מקלט בטוח במהלך המלחמות, שיכון מפונים וטיפול בטראומה. במהלך התפרצות הקורונה הוא שימש כמקלט חירום לקורבנות אלימות במשפחה. וכעת, לאחר עשרות שנים נמשיך בעשייה החשובה למען דור העתיד של ישראל, לטפל ולסייע לבנות ובני הנוער שמתמודדים עם המלחמה הקשה בימים אלה ולחזק את חוסנם .
כבוד שגריר גרמניה בישראל מר סטפן רודיגר סייברט הדגיש כי הוא גאה להיות שגריר גרמניה בישראל במיוחד בימים קשים אלה ולכן עוד יותר חשוב שיהיו אירועים משמחים כאלה. השגריר הביע הערכתו לפועלה של ויצו – שמהווה את הדוגמה הטובה ביותר לשירות לקהילה. הישגיה של ויצו כוללים לא רק הכרה בבעיה אלא גם התמודדות איתה ובנוסף מאבק למען ערכי הדמוקרטיה הליברלית ובכך גם למען שוויון זכויות. לדבריו, פרופ’ הויס עם היושרה הבלתי מעורערת שלו היה בדיוק זה שישראל הייתה זקוקה לו בשנים הראשונות.
השגריר התרשם מאד מהנערות והנערים הצעירים הרבים שקיבלו את פני האורחים, כאשר חלקם רק בני 14 שעלו לישראל ממדינות שונות כמו מקסיקו, פרו וארגנטינה כדי לחיות בישראל.
סגן נשיא הקהילה היהודית בגרמניה מר אברהם לרר ציין כי הרעיון להקים כאן בכפר הנוער את בית הויס החדש הוא רעיון מבורך ואין ספק כי פרופ’ הויס שהיה ידיד קרוב של ישראל ורעיינו הגב’ אלי הויס-קנאפ היו אוהבים את הרעיון של הקמפוס ומשמעותו לסייע לצעירים במהלך חייהם.
במהלך הטקס ניטע עץ לכבוד המאורע המרגש המסמל צמיחה מחודשת וכן תלמידות ותלמידי כפר הנוער ניגנו בפני המשתתפים משירי ארץ ישראל הישנה והטובה.
ויצו תנועת נשים בינלאומית ציונית והארגון החברתי הגדול והמוביל בישראל בתחומי החינוך וקידום מעמד האישה. ויצו פועלת להוביל מהלכים להעלאת החוסן החברתי ולקידום שוויון מגדרי.
ויצו מעסיקה כ 6,000 עובדות.ים וכ 2,000 מתנדבות בפריסה ארצית במאות מוקדי פעילות בארץ ומאות אלפי מתנדבות ב 37 פדרציות ברחבי העולם, שפועלות למען ישראל. ויצו נותנת שירותים לכ 70,000 איש מדי יום בתחומים מגוונים החל ממעונות יום לגילאי לידה עד שלוש, כפרי נוער, בתי ספר ופנימיות, פעילויות לטיפול ושיקום בני נוער באוכלוסיות בסיכון, מקלטים לנשים נפגעות אלימות, תכניות לנשים בצומתי החיים בסניפים בקהילה, ‘הביגודית’ רשת יד שנייה הגדולה בארץ, בית הורים ועוד.
צילום: כפיר סיון.
לחצו לשיתוף: