ריצה מדיטטיבית: חיבור בין תנועה ורוחניות. מירב דיין
דף הבית » חדשות בשרון » ריצה מדיטטיבית: חיבור בין תנועה ורוחניות. מירב דיין
ביקרו בכתבה: 2,080
ריצה מדיטטיבית: חיבור בין תנועה ורוחניות. מירב דיין
הרגע הזה שאני יוצאת לריצה ומבינה ש:
- הריצה מחזקת לי את הראש ואת הנפש.
- היא בונה את החוסן המנטלי שלי.
- הריצה מספקת לי שפע של הזדמנויות לשפר את עצמי, להתפתח ולראות דברים באופן אחר.
- התמכרתי ל״היי״ הזה שמגיע אחרי הריצה.
- ותכלס, אני לא יכולה אחרת. הנשמה שלי פשוט זקוקה לריצה.
מי שמכיר אותי יודע שהסיפור שלי עם ריצה לא תמיד היה קל, וזה בלשון המעטה. יש ריצות שבהן אני מתמודדת עם קשיים פיזיים ומנטאליים אמתיים. לפעמים יש ריצות שהן כמו מלחמה בשבילי – עוד קילומטר ועוד קילומטר, ולפעמים זה ארוך ארוך – שעות של ריצה. שעות של מלחמה פיזית ומנטאלית. אבל עד עכשיו, אני יוצאת מנצחת בכל מערכה.
אני הכי אוהבת את התחושה שהריצה הופכת לנעימה, הגוף נכנס למצב אוטומט, והמוח עובר למצב של “שיוט” – אז מגיעות המחשבות הכי מדויקות ומזוקקות. זה מרגיש כמו מדיטציה שבה המודעות לגוף גוברת, ויש זרימה שמשלבת בין הפיזיות של הריצה עם המיקוד של המדיטציה. יש שם ממש נגיעה בממד הרוחני.
מהי ריצה מדיטטיבית?
כפי שכל רץ יודע, ריצה יכולה להיות מדיטטיבית באופן טבעי. החל מתנועת הרגליים, השרירים, המפרקים והנשימה הפועלים בסנכרון, ועד לקצב דמוי המנטרה של כל צעד. לריצה ולמדיטציה יש יתרונות רבים. ריצה עושה פלאים לבריאות הלב וכלי הדם, עוזרת לפעילות הקוגניטיבית ושורפת קלוריות. מדיטציה, מצדה, עוזרת להנחות את המוח לתרגל מודעות מוגברת וחמלה, תוך הפחתת מתח ושיפור המיקוד.
אבל מה קורה כשמשלבים ביניהן? ובכן, שם מתרחש הקסם האמתי. כאמור, לריצה ולמדיטציה יש הרבה במשותף. מדובר בשתי פעולות שחוזרות על עצמן, אשר עוזרות להתחבר אל הגוף, ונותנות למחשבות מרחב לנדוד. זו דרך לשלב את היתרונות הפיזיים של הריצה, עם היתרונות המנטליים והרוחניים של המדיטציה. במצב הזה, נראה כאילו הרגליים נעות בכוחות עצמן.
להלן כמה יתרונות מרכזיים של ריצה מדיטטיבית:
- התמקדות בהווה: רוב הזמן אנחנו לא מודעים לרגע הנוכחי. מוחנו עובר מהעבר אל העתיד, ומהעתיד אל העבר, מבלי לעצור בהווה. ריצה מדיטטיבית היא פעילות הכרוכה בתשומת לב להווה ללא שיפוט. כאשר מגיעים למצב הזה בריצה, ניתן ממש להבחין בתחושות הגוף, בקצב הנשימה ובסביבה. זה עוזר להשקיט את הנפש, להפחית שיח פנימי שלילי, ולהביא לתחושת רוגע ומיקוד.
- נשימה: היבט נוסף בריצה מדיטטיבית הוא המודעות לנשימה. הנשימה מעוגנת ברגע הנוכחי והיא קבועה. תשומת הלב לשאיפות ולנשיפות עוזרת למיקוד ולשהייה ברגע הנוכחי.
- מודעות לגוף: ריצה מדיטטיבית כוללת תשומת לב רבה לתחושות בגוף תוך כדי ריצה.
- התבוננות לא שיפוטית: כשמגיעים למצב של ריצה מדיטטיבית, ניתן להתבונן במחשבות, ברגשות ובתחושות הגופניות ללא שיפוט. תרגול זה מטפח תחושת קבלה וניתוק, ומאפשר לחוות את הריצה בצורה מלאה יותר.
- חיבור לטבע ולסביבה: ריצה מדיטטיבית מאפשרת לכם להיות מודעים לסביבה בצורה עמוקה, ומשום כך לחוות את הטבע והעולם הסביבתי בצורה שונה.
- חיזוק רוחני ואישי: ריצה מדיטטיבית מאופיינת בממד הרוחני שבה, היא יכולה לתרום לחיזוק הערכים הרוחניים והאישיים. כמו כן, היא מסייעת לצאת מהשגרה היומיומית, ולגלות משמעויות חדשות בחיים.
איך לתרגל ריצה מדיטטיבית?
- לפני הריצה הקדישו כמה דקות והתמקדו בנשימה עמוקה, כדי להפעיל את הריאות והסרעפת, ולעזור להפעלת מערכת העצבים.
- התחילו לרוץ בקצב איטי עד נוח, וקבעו דפוס נשימה שנוח ומתאים לכם.
- שימו לב לאזורים של נוקשות או נינוחות בגוף.
- היו מודעים לתחושות ולמחשבות שלכם.
- אם אתם רצים בחוץ, הביטו סביבכם והקשיבו לקולות שאתם שומעים.
- בסוף הריצה שימו לב איך הגוף שלכם מרגיש.
כאשר רואים את הריצה רק כפעילות גופנית, ומתמקדים בשיפור הזמנים או בירידה במשקל, אז מפספסים את ההשלכות העמוקות יותר שלה, מאחר וריצה מאפשרת לחקור את הקשר בין הגוף לנפש, ובסופו של דבר מביאה לתחושה עמוקה של שקט פנימי עמוק.
שווה לנסות, לא?
לחצו לשיתוף: