שלב הגשת הרשימות בבחירות למועצת אבן יהודה והכל פתוח
דף הבית » חדשות בשרון » שלב הגשת הרשימות בבחירות למועצת אבן יהודה והכל פתוח
ביקרו בכתבה: 1,703
שלב הגשת הרשימות בבחירות למועצת אבן יהודה
המאמר הבא הינו מאמר פרשנות של עורך הפורטל אמיר אבן טוב.
מעבר לעובדות היבשות, יש להתייחס למאמר כהבעת דעה אישית מושכלת של הכותב.
הכותב יותר מישמח לקבל כל ביקורת, הערה או הארה ואף שלילה מוחלטת של דעתו.
ביומיים הקרובים, 20/21 לספטמבר, יגיעו כל ראשי הרשימות לתל אביב על מנת להגיש את הרשימה המלאה שלהם לקראת הבחירות המוניציפליות.
אבן יהודה התברכה בפריחתן של שבע רשימות אשר כדרך הטבע הצטמצמו לחמש ובימים הקרובים נדע האם אכן כולן תוגשנה.
ואלו הן:
אבי הררי ראש רשימת “לי – לתת יותר”.
מתן כצמן ראש רשימת “קידמה” + לימור גיל שני ראש רשימת “יש עתיד למועצה” להלן : “קידמה יש עתיד למועצה רשימה משותפת”.
מורן מן ראש רשימת “המושבה”
זוהר אברמוב ראש רשימת “בעד”
יוסי אלבז ראש רשימת “יחד בדרך חדשה”:
אז בואו נדבר קצת על מה קרה כאן בחודשיים האחרונים:
המהלך המשמעותי שטלטל את המערכת הוא איחוד הרשימות של קידמה ויש עתיד, בהסכם שנחתם ( לצפייה בהסכם החתום לחצו כאן) בין הרשימות התמקמו המועמדים בשיטת הריצ’רץ: מתן כצמן המועמד לראשות המועצה, לימור גיל שני, מי גל אבינועם, מירב נחום שניר, טל רגב, שלומית גוטרמן וכך הלאה.
בהסכם נחתם עוד כי קידמה ויש עתיד יעמידו לטובת הבחירות כל אחד כ 150,000 ₪, (300 אש”ח סה”כ) שווה ערך לכ 5 מנדטים צפויים. ( סעיף 34 בהסכם)
עוד נחתם כי “בכפוף לזכייתו של מתן כצמן בבחירות לראשות המועצה והקמת קואליציה בראשותו; ובכפוף לתוצאות המו”מ הקואליציוני, הצדדים ייעשו את המאמצים המרביים כי נציג/ה יש עתיד למועצה תאייש תפקיד של סגן ראש המועצה בתואר ואילו נציג\ה קידמה י\תאייש תפקיד של סגן ראש מועצה בשכר , והכל בהתאם להוראות הדין והמו”מ הקואליציוני.. (סעיף 57 בהסכם)
בעקרונות הרשימה המשותפת מעבר לנושאי החינוך, הגיל השלישי, פיתוח ועוד ישנו גם הסעיפים בהם ארצה להתמקד :
- שימור וטיפוח צביון ליברלי ופלורליסטי באבן יהודה, ולקדם ערכים דמוקרטיים ושוויוניים, תוך הקפדה על כיבוד אורחות חייהם של מגוון תושביה כאחד. (סעיף 1.2 פרק ז’ בהסכם)
- פיתוח תחבורה ציבורית נגישה ומאפשרת בתוך היישוב ולנקודות מפתח מחוצה לה , כולל שאיפה להפעלתה בסופ”ש וחגים. ( סעיף 1.6 פרק ז’ בהסכם).
אז מה היתרונות והחסרונות של החיבור לפי דעתי ולמה דווקא הדגשתי את שני הסעיפים הללו:
בשורת הרווח הנהנה העיקרי הוא מתן כצמן, תושבים אשר ידעו כי ברצונם להצביע לרשימת יש עתיד אך עדיין התלבטו למי להצביע בפתק השני לראשות, קיבלו דחיפה משמעותית להצביע למתן, בין אם בגלל שהם סומכים על שיקול דעתה של לימור ובין אם סומכים על שיקול דעתה של יש עתיד
רווח נוסף וברור של מתן הוא תקציב נוסף ותמיכה משמעותית של מפלגה אשר קיבלה את מירב הקולות בבחירות הארציות בישוב.
הסעיפים שצירפתי והחיבור למפלגת יש עתיד מחזקים את אפיון הרשימה המשותפת כרשימה ליברלית המונהגת על ידי מתן ומביאים לה תומכים נוספים ברוח הגל הגואה של מתנגדי מהלכי החקיקה של הממשלה ומגדילים את הסיכוי להשלמתו של המנדט החמישי בעיקר שהוא נתון לרשימתו של מתן כצמן.
לימור גיל שני אשר בקלות יכלה לשבת על הגדר וליהנות מהמנעמים המאתרגים (מלשון אתרוג) של המועמדים לראש המועצה שלא היו מסתכנים בתקיפתה, לקחה החלטה ונכנסה לאש.
זוהי החלטה אישית ואידאולוגית.
לדעתי המהלך יוריד מעטים מתומכיה אשר אינם רוצים לראות במתן ראש מועצה, מספר אשר יקזז ברובו את אלו אשר הצטרפו בעקבות המהלך.
לימור הרוויחה בעיקר שותפים לדרך וסיכוי גדול יותר ורצוי מבחינתה – שאבי הררי לא יהיה ראש המועצה.
לסיכום: אין ספק שהאיחוד הביא לרשימה תנופה גדולה, חיזק את בסיס התומכים, הביא תומכים שישבו על הגדר ומיצב אותה כמתמודדת שוות כוחות.
ולאחר שאמרתי את כל זה, לדעתי העובדה שמתן כצמן, ללא ניסיון במועצה שחזר לאבן יהודה לאחר יותר מעשור, שרבים בכלל לא הכירו את שמו, מצליח להגיע לעמדה זו מעידה עליו הרבה אך בעיקר מעידה על המתמודד מולו.
בואו נחפור קצת על הרשימה של ראש המועצה אבי הררי, אנו נדע בוודאות את הרכבה בקרוב אך ניתן בזהירות להבין כי בין שבעת השמות הבאים תורכב החמישייה הראשונה:
אבי הררי, דרור ריבובסקי, טל הרמן, הילה קולט, ניצן גלטנר ומיכל רוזנבאום ואולי הפתעה נוספת..
לאחר שבבחירות הקודמות הרוויח ראש המועצה בוננזה מוניציפלית והגיע לקדנציה השנייה שלו עם שליטה אבסולוטית במועצה, הפעם מזלו התהפך.
כאיש ליכוד ותיק איתרע מזלו והוא נכנס לאירוע דווקא בעת שיא ההתנגדות למפלגת האם בעקבות החקיקה המשפטית.
בישוב שבו רוב התושבים הצביעו למפלגות האופוזיציה, אבי הררי ראש המועצה עושה ככל יכולתו להקיף עצמו במתנגדי החקיקה ובכל הזדמנות לדבר כנגדה.
דרור ריבובסקי סגן ראש המועצה הוא איש מפלגת העבודה, טל הרמן הוא טייס שהפסיק להתנדב עקב החקיקה, כל אנשי הסיעה האחרים, רובם ככולם בצד המתנגדים.
בוועדת הבחירות מינה ראש המועצה את ציון צוקי כראש הוועדה, איש מפלגת עבודה ידוע.
נציג נוסף בוועדה שנבחר על ידי אבי הוא ערן אליאס, פעיל בולט במחנה הממלכתי..
מקורות במפלגת העבודה סיפרו כי אפילו אורנה דקל, חברת מפלגת העבודה, חברת מועצה לשעבר, ראש ויצו אבן יהודה לשעבר, פעילה חברתית בולטת מאוד בישוב מצטרפת לסיעתו.
בשיחה שערכתי עם אורנה היא מסרה לי כי :
” אני צועדת לצד אבי מאז 2003 כחבר מועצה ומאוחר יותר כראש מועצה.
אבי תמיד פעל לטובת כל התושבים , על פי צרכיהם.
כיו״ר ויצו אבי עזר לקדם פרויקטים לנערות בסיכון ולנזקקים, קידם את התרבות לגיל ה-3 וכל זאת בשיתוף עם האגפים המתאימים.
אבי פעל וקידם את הישוב בפרויקטים מגוונים ואני בטוחה שימשיך כך גם בקדנציה הבאה. להיות ראש מועצה מצריך ניסיון, כישורים, מיומנויות, איגום משאבים ובעיקר לראות את התושב וצרכיו בגובה העיניים.
ובשביל זה אני אתו בתקווה לשפר את העשייה לטובת הגיל ה 3/4 שם אני ושם כל החברים שלי “.
אבל נראה שכל זה לא ממש עוזר לו, בקמפיין בחירות מנצח מי ששולט בסדר היום ומי שקובע את הנרטיב ולמרות שאפשר לדבר כל היום על הביצועים בחמש השנים האחרונות לטוב ולרע, סדר היום התקבע על נושא החקיקה המשפטית.
מובילי כח קפלן שמו לעצמם למטרה לפגוע בכל מועמד הקשור למפלגות הקואליציה ואני מניח כי נראה אותם פועלים ביתר שאת גם באבן יהודה וזהו כח שאנו רואים בכל מקום בעולם, ככח משמעותי מאוד.
לסיכום: נראה כי בבחירות הללו האתגר המרכזי של ראש המועצה הוא למנוע זליגה של תומכים אשר מתנגדים לחקיקה המשפטית, כל יתר הנושאים, חשובים ככל שיהיו – כמעט ולא ישפיעו
לפי מקורות בליכוד, אחרי דין ודברים ארוכים מאוד, תקציב הקמפיין יעמוד על כבערך 400 אש”ח, כנגד 6 מנדטים צפויים – בכל זאת – הם חייבים לו על הבוננזה התקציבית שקיבלו בבחירות האחרונות.
בואו נדבר קצת על מורן מן…
כרגע מורן עסוק בעיקר בזריקת אבנים על ראש המועצה, הוא מצליח ללא כל מאמץ בשטח להכניס את שמו לתודעה. עוד אין מידע על הרשימה..
מצד שני, אין להתמודדות שלו שום ערך מוסף במטרתו העיקרית – שאבי הררי לא יהיה ראש המועצה.
בסיס התומכים שלו הרי לעולם לא יצביעו לאבי הררי גם אם מורן לא יתמודד, את כל הקולות שלו הוא ישאב ממתן כצמן ובמידה ולא יצליח לקבל את המנדט הראשון הקולות האלו ילכו לפח.
גם בהתמודדות לראשות המועצה הוא בעיקר לוקח את הקולות ממתן ובסיטואציה מסוימת הוא יכול אפילו להוריד את מתן מתחת ל 40 אחוזים ולהביא את הררי לניצחון.
הערכה מושכלת שלי היא שבסופו של דבר מורן לא יתמודד עד הסוף, לפחות לא לראשות ובפוסט ארוך יכתוב כי למען המטרה העליונה ולאור סקרים ולטובת אבן יהודה…הוא פורש וממליץ לתמוך במתן.
זוהר אברמוב ראש האופוזיציה ממשיך לעשות את מה שהוא הכי טוב בו, להסתובב בשטח ולדבר עם אנשים ולעזור ככל יכולתו.
בתקציב מועט ינסה לשחזר את ההישג האחרון שלו ולהביא שוב מנדט אחד לפחות.
כבעל ניסיון ולאחר חמש שנים במועצה, יוכל אף להציג בפני הציבור אי אילו השגים.
זוהי הרשימה שמסר לי :
זוהר אברמוב
איל אברמוב (אח של זוהר)
חיליק ראצבי נציג שכונות בבן גוריון
אריאלה יפת – נציגת שכונות במכבי
רומן סימצ’ונוק.
לדעתי עיקר התומכים שלו הם קהל יעד של ראש המועצה ויש לו סיכוי לא רע להגיע למנדט, עד היום הוא לא הודיע על תמיכה במועמד כל שהוא ונראה כי הוא ישחק על כל המגרש.
יש סיכוי לא רע שכלשון מאזניים הוא אפילו יוכל לקבל את תפקיד הסגן בשכר עם כל ראש מועצה שיבחר.
יוסי אלבז חבר המועצה הקים בדקה התשעים סיעה חדשה, על פניו פונה יותר למגזר הדתי והימני ונלחם על חלק מהקולות של ראש המועצה וזוהר אברמוב, אם יגיע ליעד של המנדט הראשון ראש המועצה ירוויח כעוד מנדט בטוח לקואליציה במידה וירכיב אותה, אם לא, הקולות האלו ילכו לפח.
אנו יודעים כי כל הרשימות פנו לאברהם קרוננפלד לאחר שפרש מהמרוץ, על מנת שיחבור אליהן או לכל הפחות יביע את תמיכתו, אנו מבינים כי השיחות המשמעותיות ביותר היו עם רשימתו של ראש המועצה ועדיין, בסיור שראש המועצה ערך בשבוע שעבר בשכונת דרוקר, קרוננפלד נפקד. כששוחחתי עם קרוננפלד הוא הדגיש בעיקר כי הוא מתכנן להעביר את הבחירות באמסטרדם בחופשת קניות ארוכה.
המאמר הבא הינו מאמר פרשנות של עורך הפורטל אמיר אבן טוב.
מעבר לעובדות היבשות, יש להתייחס למאמר כהבעת דעה אישית מושכלת של הכותב.
הכותב יותר מישמח לקבל כל ביקורת, הערה או הארה ואף שלילה מוחלטת של דעתו.
לחצו לשיתוף: